[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Tutoriale si Resurse (T&R) » Altele » Cum se face o tema pentru Chrome
Cum se face o tema pentru Chrome
GravediggerData: Vineri, 2012-12-14, 12:45 PM | Mesaj # 1
Gravedigger
Administrator
Grup: Administratori
Mesaje: 544
Premii: 10
Reputatie: 5
Stare: Offline


Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem crea teme pentru browserul Google Chrome. Stiu ca foarte multi dintre voi sunteti interesati de personalizare si customizare asa ca am decis sa fac acest tutorial. Pentru a duce la bun sfarsit ce ne-am propus, vom folosi aplicatia My Chrome Theme sau Tema mea Chrome ce poate fi instalata si descarcata din Chrome Web Store. Aplicatia este extrem de simpla de folosit si nu necesita cunostinte avansate. Tot ce trebuie sa facem este sa parcurgem ghid scurt in care cu cateva click-uri putem colora browser-ul asa cum ne place.
Dupa ce am instalat My Chrome Theme, deschidem aplicatia, selectam o fotografie din propriul PC si parcurgem pasii pentru customizarea tab-urilor din prim plan, a celor din fundal precum si culoarea pentru cadrul intregului browser. Daca nu va pricepeti prea bine la asortarea culorilor, My Chrome Theme are un buton “I`m feeling lucky” (Ma simt norocos) pe care daca faceti click, va alege automat pentru voi o tema de culori astfel incat sa se potriveasca cu fotografia aleasa de voi ca tema.
Dupa ce am terminat de facut tema si aceasta a fost generata de aplicatia My Chrome Theme intr-un format pentru Google Chrome, avem posibilitatea sa instalam tema si vom obtine un link catre aceasta pentru cazul in care vrem sa o impartim cu prietenii sau sa o publicam pe internet.
ATENTIE: Temele realizate nu sunt publice si nu sunt publicate in Chrome Web Store. In cazul in care dezinstalati tema sau faceti reinstall de Windows si doriti sa reinstalati tema, aceasta poate fi accesata si reinstalata doar daca pastrati link-ul care va este oferit la finalul pasilor de creare a temei cu My Chrome Theme.
Trebuie sa am instalata aplicatia My Chrome Theme ca sa poti instala sau folosi o tema realizata cu My Chrome Theme?
Raspunsul este nu, dupa ce ati creat si instalat tema, puteti dezinstala My Chrome Theme caci tema va ramane in uz daca este aplicata. Prietenii carora le veti distribui tema nu vor trebui sa aina instalata aplicatia My Chrome Theme pentru a folosi tema/temele create de voi.
Spre final va mai avertizez asupra factului ca aplicatia este foarte sensibila si pretentioasa. Chiar si eu am avut ceva batai de cap in sensul ca uneori imi incarca fotograia, alte ori nu. Initial am crezut ca este o limita de dimensiune si de format pentru fotografiile ce pot fi incarcate pentru realizarea temei insa nu asta este problema. Dimensiunea si formatul nu conteaza insa aveti mare grija la firewall, ar fi bine sa il dezactivati. Deasemenea cei care folositi un router, acestea vin cu firewall si chiar si acesta poate incurca buna functionare a aplicatiei. Evitati folosirea extensiilor gen Ad Blocker, a versiunilor de Chrome portabil sau developer pentru o functionare corespunzatoare a aplicatiei.


sursa: videotutorial.ro
 
Forum » Tutoriale si Resurse (T&R) » Altele » Cum se face o tema pentru Chrome
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: