[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Diverse » Stiri » AMD a cucerit PalyStation 4
AMD a cucerit PalyStation 4
GravediggerData: Sâmbătă, 2012-05-12, 0:19 AM | Mesaj # 1
Gravedigger
Administrator
Grup: Administratori
Mesaje: 544
Premii: 10
Reputatie: 5
Stare: Offline
In urma cu o luna de zile va spuneam ca viitoarea consola de jocuri de la Sony, PlayStation 4, care a primit numele de cod Orbis si este programata pentru sfarsitul anului viitor 2013, urma sa aiba placa video realizata de AMD. Astfel AMD acapareaza complet piata consolelor, placile sale video propulsand si Microsoft Xbox 720 si Nintendo Wii U.

Acum aflam ceva mai multe detalii la acest subiect. Se pare ca AMD va furniza celor de la Sony nu numai GPU-ul, ci si procesorul. Si vorbim despre un model multi core inca nestabilit, cu arhitectura K11 (Bulldozer sau cel mai probabil Piledriver). Iar GPU-ul va fi cat se poate de nou, mai ales in comparatie cu oferta celorlalte console.

El va apartine generatiei Southern Islands, cu arhitectura GCN (Graphics Core Next). Si din moment ce Sony ar prefera un design SoC (System on a Chip), este logic sa ne gandim ca AMD le va realiza un derivat de Fusion – Trinity.

Aceasta schimbare este binevenita peste Cell-ul din PS3, pentru ca va apropia de PC viitoarea consola a celor de la Sony, jocurile devenind astfel mai usor de portat, cu rezultate mai bune la final.
 
Forum » Diverse » Stiri » AMD a cucerit PalyStation 4
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: