[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Diverse » Stiri » Cel mai puternic procesor din lume
Cel mai puternic procesor din lume
GravediggerData: Sâmbătă, 2012-05-19, 11:07 PM | Mesaj # 1
Gravedigger
Administrator
Grup: Administratori
Mesaje: 544
Premii: 10
Reputatie: 5
Stare: Offline
Desi nu este tehnic cel mai rapid procesor din lume, AMD a reusit sa ridice performantele unui model existent la 8.429 GHz, prin overclocking-ul acestuia.Lupta intre procesoarele Intel si cele AMD pare ca nu se mai sfarseste. De la un an la altul, cei doi giganti s-au razboit pentru suprematie, fiecare venind cu inovatii proprii si fiecare incercand sa profite de dezavantajele celuilalt pentru a se promovoa.

Se pare ca AMD a castigat o batalie importanta, reusind de curand sa intre in Cartea Recordurilor cu cel mai puternic procesor din lume, overclockand un model existent, din generatia 8 core FX, pe care l-a dus la o frecventa de lucru de 8.429 GHz.

Se stie ca asupra procesoarelor AMD se poate face overclocking destul de usor, insa pentru a atinge aceasta performanta, tehnicienii AMD au folosit mai multe canistre umplute cu azot lichid pentru a mentine stabil procesorul pana la 8.308 GHz, dar pentru a-l urca si mai mult a fost nevoie de heliu lichid.


Daca se doreste, totusi, sa se incerce un overclocking mai "usor", tehnicienii au reusit sa depaseasca 5 GHz, folosind instalatii de aer si apa care nu au costat mai mult de 100$.

Scopul acestora a fost sa demonstreze cat de puternice si rapide sunt noile cipuri Bulldozer, iar recordul inscris de ei a intrat la categoria "cea mai mare frecventa a unui procesor de calculator".
 
Forum » Diverse » Stiri » Cel mai puternic procesor din lume
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: