[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentul forumului · Căutare · RSS ]
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Forum » Tutoriale si Resurse (T&R) » T&R html » Incorporare harta google in pagini html ([Tutorial])
Incorporare harta google in pagini html
GravediggerData: Vineri, 2012-12-14, 12:50 PM | Mesaj # 1
Gravedigger
Administrator
Grup: Administratori
Mesaje: 544
Premii: 10
Reputatie: 5
Stare: Offline


Salut prieteni, in acest tutorial va voi invata sa incorporati si sa centrati o harta de pe Google Maps intr-o pagina html.
De ce am vrea sa incorporam o harta intr-un site sau intr-un document ?
Daca aveti un magazin online, va puteti pune showroom-ul pe harta sau pur si simplu vreti sa fiti localizat rapid de catre vizitatori, vreti sa asezati pe harta diferite obiective pe care altii sa le poata vedea, vreti sa faceti o harta in harta cu mai multe modificari. Raspunsuri sunt multe si cu putina imaginatie lista se poate lungi la nesfarsit.
Google Maps ne permite sa incorporam o harta sau chiar mai multe harti pe orice pagina web sau intr-un simplu document html, pentru asta nu trebuie decat sa selectam zona dorita de pe harta si sa apasam butonul “Link” cel care arata ca un lant. Sub link avem doua optiuni, fie folosim linkul pentru a-l trimite prietenilor pe messenger, skype, plus, facebook, twitter, fie alegem codul de incorporare (embed code). Codul de incorporare contine si cativa parametrii pe care-i putem modifica dupa cum dorim, este vorba despre latime, inaltime, grosimea marginii, etc pe care le putem modifica oricand. Daca vrem sa modificam incadrarea hartii in pagina nu trebuie decat sa o incadram intr-un div, pe care-l putem alinia in stanga, dreapta sau pe mijloc, in functie de asezarea in pagina.
O harta o putem pune si-n alte locuri, de exemplu putem trimite email-uri cu o harta jos la contact, asta va adauga un aer de profesionalism si transparenta afacerii voastre.
Harta incorporata poate fi simpla sau cu vedere din satelit, peste harta se pot adauga si alte straturi insa despre asta vom vorbi cu alta ocazie.
Google Maps ne ajuta sa ne punem si afacerea, cladirea, blocul, etc pe harta, daca doriti un tutorial despre acest subiect va rog sa-mi scrieti pe rubrica de comentarii.
 
Forum » Tutoriale si Resurse (T&R) » T&R html » Incorporare harta google in pagini html ([Tutorial])
  • Pagina 1 din 1
  • 1
Căutare: