Principala » Jocuri » Actiune

Star Wars - Jedi Knight - Jedi Academy
2012-04-21, 3:03 AM

Size game: 1,19 GB

Cerinte Sistem: Cerinte Sistem: CPU: 2 GH, RAM: 128 MB, Video: 64 MB

Descriere:
Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy incepe la scurt timp dupa finalul evenimentelor din Star Wars: Jedi Outcast. Jucatorii creaza un personaj ucenic-Jedi si se alatura Academiei Jedi de pe Yavin 4 pentru a invata caile Fortei sub tutela lui Luke Skywalker si Kyle Katarn. 
In timp ce tanarul ucenic se imbarca in diferite misiuni pentru a-si slefui talentele si abilitatile, un misterios grup este descoperit devastand galaxia. Pana cand ordinea este restabilita, soarta Academiei Jedi - si viitorul galaxiei Star Wars insasi - atarna periculos in balanta.
Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy permite jucatorilor sa isi creeze si sa isi adapteze propriile personaje, alegand inclusiv specia, sexul, hainele si atributele fizice precum parul si trasaturile faciale. in plus, jucatorii isi pot crea o sabie cu laser selectand chiar si manerul si culoarea lamei. Pe masura ce ucenicii progreseaza in antrenamente, diferite sabii le devin disponibile, cum ar fi sabia cu laser cu lama dubla sau sabiile duble. 
Un sistem unic de selectie a nivelelor permite jucatorilor sa isi aleaga propriul drum prin joc, precum si misiunile pe care le vor indeplini pentru a-si imbunatati abilitatile de Jedi. Jocul adauga cateva noi moduri multiplayer si imbogateste modurile existente, foarte populare in seria Star Wars Jedi Outcast.


La scurt timp dupa aparita sa, Jedi Knight II: Jedi Outcast a fost declarat de fanii Star Wars ca fiind cel mai bun joc inspirat din acest univers. Jedi Outcast a dus pana aproape de perfectiune controlul unei sabii cu ajutorul mouse-ului, control intalnit pentru prima data in Die By the Sword. A impins, inca o data, peste limite engine-ul de Quake III, iar datorita multiplayer-ului excelent a creat o comunitate puternica de jucatori. Si, cu toate acestea, la sfarsitul lui 2002, cand s-a tras linie si presa de specialitate a desemnat cele mai bune jocuri ale anului trecut, Jedi Outcast a trecut aproape neobservat. S-a gasit si o explicatie in acest sens, si anume aceea ca jocul a fost lansat in primavara, ceea ce a facut ca el sa treaca in negura uitarii. Poate nu este un motiv plauzibil, insa Raven Software au decis ca au dreptul la o a doua sansa, astfel ca la opt luni de la primul anunt oficial, au lansat pe piata Jedi Academy.De aceasta data, personajul principal nu mai este Kyle Katarn, ci tanarul sau tanara Jaden Korr care soseste de pe Coruscant pe Yavin VI raspunzand chemarii lui Luke Skywalker de a urma cursurile academiei Jedi. Desi nu este inca un cavaler Jedi, Jaden Korr se afla in posesia unei sabii laser facuta de el, pretext pentru ca jucatorul sa aiba aceasta arma inca de la inceputul jocului, spre deosebire de Jedi Outcast unde o capatai dupa o buna perioada de timp. Imediat dupa aterizarea fortata a navei, Jaden se trezeste implicat intr-o aventura in care rolul principal il joaca o misterioasa secta numita Cult of Ragnos. Am spus "tanarul sau tanara" deoarece la inceputul jocului iti vei putea alege rasa, sexul, infatisarea, hainele, dar si manerul si culoarea sabiei. In afara de faptul ca vocea personajului principal se schimba corespunzator in functie de sexul ales, toate aceste variatii au doar un impact vizual care nu influenteaza in nici un fel povestea. Aceasta este usor nelineara, in sensul ca, in afara de tutorial si de ultimul capitol, celalalte trei parti nu sunt altceva decat niste pachete de misiuni pe care le poti termina in ce ordine doresti. Dezavantajul acestei usoare nelinearitati este ca doar unele misiuni au legatura cu povestea propriu-zisa, firul epic nemaiavand aceeasi consistenta ca in Jedi Outcast.
Oricum, in Jedi Academy obiectivele misiunilor sunt ceva mai diverse: recuperarea unui droid de pe Tatooine, dezamorsarea unor bombe pe Nakura, salvarea unor ostatici, gasirea unor componente ale navei pe o planeta populat de viermi de nisip, investigarea unei baze imperiale sau urmarirea unor contrabandisti. Cu toate ca pot fi inca momente in care sa nu iti dai seama efectiv ce ai de facut pentru a progresa in joc, mai ales daca nu esti obisnuit cu univesul Star Wars, jocul este foarte mult orientat spre actiune, deoarece au disparut majoritatea puzzle-urilor de genul "gaseste cheia pentru a parcurge inca o portiune din nivel", iar situatiile ce necesitau folosirea doar a unei anumite forte lipsesc aproape cu desavarsire. 
Desi vi se ofera posibilitatea de a sari o misiune in fiecare din cele trei capitole, nu este indicat sa o faceti, deoarece dupa fiecare misiune indeplinita veti primi cate un punct de experienta pe care il puteti investi intr-una din cele opt forte: absorb, protection, heal, mind trick, drain, grip, lighting si rage, forte care au fiecare maxim trei nivele. Tot trei nivele au si fortele neutre, cele pe care le aveti inca de la inceputul jocului si care evolueaza automat, pe masura ce avansati in joc: speed, pull, push, jump, lightsaber offense, respectiv defense si throw. Faptul ca nu puteti avea la sfarsit toate cele opt forte dezvoltate la maxim (patru light, patru dark) va poate eventual determina sa reluati modul single-player, insa, in esenta, aceste alegeri nu au impactul pe care ni l-am fi dorit asupra nelinearitatii jocului. Mai mult, chiar daca alegeti sa va dezvoltati fortele dark, tot un light Jedi veti ramane pana aproape de sfarsit, cand veti putea alege cu adevarat intre dark si light side, decizie ce se concretizeaza in doua finaluri diferite.
Oricum, in Jedi Academy obiectivele misiunilor sunt ceva mai diverse: recuperarea unui droid de pe Tatooine, dezamorsarea unor bombe pe Nakura, salvarea unor ostatici, gasirea unor componente ale navei pe o planeta populat de viermi de nisip, investigarea unei baze imperiale sau urmarirea unor contrabandisti. Cu toate ca pot fi inca momente in care sa nu iti dai seama efectiv ce ai de facut pentru a progresa in joc, mai ales daca nu esti obisnuit cu univesul Star Wars, jocul este foarte mult orientat spre actiune, deoarece au disparut majoritatea puzzle-urilor de genul "gaseste cheia pentru a parcurge inca o portiune din nivel", iar situatiile ce necesitau folosirea doar a unei anumite forte lipsesc aproape cu desavarsire. 
Desi vi se ofera posibilitatea de a sari o misiune in fiecare din cele trei capitole, nu este indicat sa o faceti, deoarece dupa fiecare misiune indeplinita veti primi cate un punct de experienta pe care il puteti investi intr-una din cele opt forte: absorb, protection, heal, mind trick, drain, grip, lighting si rage, forte care au fiecare maxim trei nivele. Tot trei nivele au si fortele neutre, cele pe care le aveti inca de la inceputul jocului si care evolueaza automat, pe masura ce avansati in joc: speed, pull, push, jump, lightsaber offense, respectiv defense si throw. Faptul ca nu puteti avea la sfarsit toate cele opt forte dezvoltate la maxim (patru light, patru dark) va poate eventual determina sa reluati modul single-player, insa, in esenta, aceste alegeri nu au impactul pe care ni l-am fi dorit asupra nelinearitatii jocului. Mai mult, chiar daca alegeti sa va dezvoltati fortele dark, tot un light Jedi veti ramane pana aproape de sfarsit, cand veti putea alege cu adevarat intre dark si light side, decizie ce se concretizeaza in doua finaluri diferite.Inainte de inceperea unei misiuni, in afara de sabia laser si blaster, veti mai putea lua cu voi doua tipuri de arme si un tip de grenada, insa si aici aceasta alegere are un impact minim asupra desfasurarii actiunii. In primul rand, in decursul majoritatii misiunilor veti ajunge sa aveti aproape toate armele. In al doilea rand, ca si in Jedi Outcast, cu exceptia unor situatii in care veti avea neaparata nevoie de Disruptor Rifle, cele mai eficiente arme raman sabia si fortele. La cererea fanilor, Raven Software au oferit posibilitatea de a va lupta si cu doua sabii deodata, ca Anakin in Attack of the Clones, sau cu sabia dubla, ca Darth Maul in Phantom Menace, ultima fiind disponibila si in Jedi Outcast, insa numai dupa scrierea unei anumite comenzi din consola. Spre deosebire de sabia simpla care are trei garzi diferite, cu impact asupra combo-urilor si al damage-ului, noile tipuri de sabie nu au decat o singura garda si nu pot fi azvarlite spre adversar, chiar daca ele se pot transforma intr-o sabie simpla. Toate cele trei tipuri de sabie au combo-uri specifice care, de aceasta data, iti sunt afisate in meniu sub forma unor scurte animatii. Pacat ca, odata ce ati ales sa va luptati cu doua sabii, nu veti putea avea si sabia dubla si invers - si acest aspect este foarte putin motivant in a va determina sa rejucati modul single-player. 
Pe de alta parte, singurul motiv pentru care puteti relua jocul este schimbarea gradului de dificultate. Nu am observat o imbunatatire pronuntata a AI-ului, insa faptul ca damage-ul facut de ei este mai mare pe nivele de dificultate ridicate poate constitui o provocare pentru majoritatea jucatorilor, mai ales daca alegeti dark side. Asa cum era de asteptat, soldatii imperiali, chiar si cei camuflati, sunt lipsiti de aproape orice initiativa, insa posesorii de sabie pot fi deseori adversari redutabili. Nu numai ca se diferentiaza prin stilul de lupta sau ca se feresc de fiecare data cand tragi cu Disruptor Rifle, dar stiu sa foloseasca uneori extrem de judicios fortele, desi inca mai poti arunca o parte din ei in abis. Fata de Jedi Outcast, nu mai este valabila tactica potrivit careia activai Force Speed si ii omorai inainte sa isi dea seama ce s-a intamplat. Aici, inamicii fie se folosesc de particularitatile nivelului pentru a face salturi, fie se folosesc si ei la randul lor de Force Speed.
Pentru jucatorii experimentati, modul single-player si luptele cu botii sunt usoare, adevarata provocare fiind in multiplayer, mod in care si Jedi Academy se dovedeste a fi un joc pur si simplu extraordinar, luptele disputandu-se in diverse variante: cu sau fara forte/arme conventionale, ori numai cu sabia. Ca si in Jedi Knight II, si aici avem modurile Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag si foarte popularul Duel. In plus, exista Power Duel, o varianta in care un jucator se confrunta cu doi adversari deodata si Siege, modul pentru care s-a renuntat la putin jucatul Capture The Ysalamiri. Siege este un mod pe echipe, familiar pentru cei care au jucat Team Fortress, Return to Castle Wolfenstein sau Battlefield 1942: fiecare echipa ce are in componenta sa clase de caractere (Assault, Heavy Weapons, Scout, Demolitions, Tech si Jedi) trebuie sa indeplineasca pe rand o serie de obiective, opuse de cele ale inamicilor.
Si in multiplayer, dar si in single-player, nivelele nu ies in evidenta prin folosirea celor mai noi efecte vizuale. Cum niciodata nu am pus pe primul loc grafica in aprecierea unui joc, nu m-a deranjat ca Jedi Academy a fost realizat cu ajutorul aceluiasi engine de Quake III exploatat inca o data la maxim si combinat cu versiuni imbunatatite ale sistemului de scripting ICARUS si ale sistemului de animatii si modele Ghoul II intalnit si in Soldier of Fortune 2. In schimb, m-a deranjat enorm faptul ca am avut parte de momente in care jocul a rulat putin greoi, in ciuda configuratiei hardware care imi permite sa joc fara nici o astfel de problema cele mai noi jocuri aparute pana in prezent. Si asta nu mi s-a intamplat in acel nivel in care am folosit speeder-ul, cunoscuta fiind vulnerabilitatea engine-ului de Quake III in privinta spatiilor intinse. Pe de alta parte, unele nivele te coplesesc datorita marimii lor pe verticala, iar altele exceleaza in detaliu, indiferent ca au fost sau nu realizate pentru multiplayer. Totodata, animatiile sunt in general fluide, efectele gen Matrix au acelasi impact asupra placerii de a juca, iar sabiile laser arata din nou exceptional, zumzetul lor ungandu-te inca o data pe suflet. In afara unor situatii in care sunetul a fost decalat intre briefing-uri, nu am nimic de reprosat legat de partea audio, si asta din cauza ca majoritatea vocilor si a efectelor sonore sunt imprumutate din Jedi Outcast. Muzica este dinamica, schimbandu-se in functie de intensitatea actiunii, si este, cu mici variatii, identica cu cea din filmele Star Wars, adica superba.
Jedi Academy mi-a placut aproape la fel de mult ca Jedi Outcast, si zic "aproape" nu datorita anumitor aspecte care s-au schimbat in bine, ci din cauza ca intre cele doua titluri exista o diferenta de un an si jumatate, astfel ca visam la mult mai mult decat mici modificari superioare calitativ. Si cum urmatorul joc al celor de la Raven Software va fi Quake IV, sunt mici sanse sa vedem un nou titlu Jedi Knight mai devreme de doi-trei ani. Sper insa, ca de aceasta data, sa merite cu adevarat asteptarea.
Sursa descriere:buygames.ro


Categorie: Actiune | Adaugat de: Gravedigger | Vizualizari: 564 | Descarcari: 59
Tag-uri: Descarca Star Wars: Jedi Knight: Je, Download Star Wars: Jedi Knight: Je, Descarca Jocul Star Wars
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii ?egistrati pot adauga comentarii
[ ?registrare | Logare ]

Logare

Facebook

Publicitate

Sondaj

De unde sti de site?
Total răspunsuri: 220

Statistici

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0


Utilizatorii care au vizitat site-ul astazi:

Data si ora